כורכומין ומחלות מעי דלקתיות
פודקאסט עם תמר פפר-גיק
3, 2021
מוזמנים להאזין לשיחה עם תמר פפר-גיק, דיאטנית קלינית במרכז לחולים במחלות מעי דלקתיות בבי"ח בילינסון במרכז הרפואי רבין. נשוחח על כורכומין ועל החומר הפעיל שנקרא כורכומינואד.
נדבר על מחקרים קליניים שבהם בחנו את תפקיד הכורכומין והאם הוא יכול לסייע בכניסה להפוגה או לרמיסיה.
בסדרה זו תוכלו להאזין גם לשיחות בנושא פרוביוטיקה ובנושא תוספי תזונה.
פסח עם מחלת מעי דלקתית – הזדמנות לביעור חמץ מסוג אחר
מחלות מעי דלקתיות הן מחלות כרוניות, המלוות את החולים מרגע אבחנתם, ודורשות התאמות רבות של אורח החיים, לרבות בחירות דפוס תזונתי.
לחם טחינה - לחם טעים וקל להכנה, כשר לפסח
מתכון פרקטי וממש קל להכנה ללחם כשר לפסח, שאפשר לאמץ אותו לכל השנה, ולא רק לפסח.
ויטמינים ומינרלים וחוסרים אפשריים בעקבות מחלות מעי דלקתיות
מוזמנים להאזין לפודקאסט זה שהוא חלק מסדרת שיחות בנושא תזונה מחלות מעי דלקתיות, בו אנו מארחים את תמר פפר-גיק, דיאטנית קלינית במרכז לחולים במחלות מעי דלקתיות בבי"ח בילינסון במרכז הרפואי רבין, ומדברים על ויטמינים ומינרלים וחסרים אפשריים בעקבות מחלות מעי דלקתיות.
פסח עם מחלת מעי דלקתית
חג הפסח הינו חג החירות, בחג זה אנו חוגגים את יציאת עם ישראל מגלות מצרים, ואת תחילתו של מסע ארוך אל חייו העצמאיים בארצו. עוד לפני החג, נהוג לקיים את מצוות ביעור החמץ. החמץ מסמל את חייהם הקודמים של עם ישראל, טרם יצאו לדרכם החדשה. בערב החג, נהוג להתאסף סביב שולחן גדוש בסימני החג, כולם מסמלים בדרכם את הקושי הרב הקשור בבחירה של עם ישראל לשנות את גורלם.